Djurgårdens Montessoriförskola söker:

Förskolelärare med erfarenhet av Montessoripedagogik

Djurgårdens Montessoriförskola anno 1988 är en liten men stark förskola med i dagsläget 18 barn, belägen i anrik miljö på natursköna Djurgården i Stockholm. Förskolan är ett föräldrakooperativ med en tillsatt styrelse samt en förskolechef som leder förskolans dagliga verksamhet. Vi söker därför dig som identifierar dig med föräldrakooperativ som verksamhetsidé.
 
Till vårterminen 2018 söker vi dig som är legitimerad förskollärare med erfarenhet av Montessoripedagogik. Vi söker dig som är positiv och engagerad och har ett professionellt förhållningssätt gentemot barn, föräldrar och personal. För att vara med och utveckla verksamheten och kunna vara barnens medupptäckare behöver du vara nyfiken, flexibel och idérik.
 
Du kommer att vara placerad på vår småbarnsavdelning men kommer även att vid behov arbeta med de större barnen på förskolan. Din primära arbetsuppgift kommer att vara att introducera våra minsta barn till Montessoripedagogiken och arbeta med att skapa goda rutiner och trygghet i deras vardag.  I arbetet på en småbarnsavdelning ingår givetvis även typiska sysslor såsom av/påklädning, blöjbyten, hjälp med maten etc.

Djurgårdens Montessoriförskola är stolta över att kunna erbjuda våra medarbetare en ytterst trevlig arbetsmiljö i ett glatt, trivsamt och kompetent arbetslag. Som anställd får du tillgång till flertalet förmåner såsom arbetskläder, friskvårdsbidrag, kompetensutveckling, lång sammanhängande ledighet mm.
 
Kvalifikationer:

  • Legitimerad förskolelärare med avslutad examen, Montessoripedagog eller erfarenhet av montessoripedagogiken.
  • Har god förmåga att etablera goda relationer och kommunicera.
  • Är en förebild gällande de värden och normer som beskrivs i läroplanen.
  • Har goda IT-kunskaper.
  • Dokumenterad erfarenhet av arbete med små barn.

 
Vi lägger stor vikt vid kompetens och erfarenhet men samtidigt personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan samt referenser till mittdromjobb@djurgardensmontessori.se